english suomi  

JALOKIVIKIERROS JA LOUHOSKÄYNNIT VUONNA 2021  LÖYDÄ JA POIMI HELPOSTI OMA SPEKTROLIITTISI!

Lähde aarteenetsintäretkelle  spektroliittilouhoksille ja poimi omin käsin mukaasi kauniita arvojalokivitasoisia spektroliitteja. Samalla kierroksella voit halutessasi kokea Suomen suurimpiin kuuluvan graniittilouhoksen mahtavat mittasuhteet. Siellä kallioperästä louhitaan kuuluisaa Ylämaan ruskeaa rapakivigraniittia (Baltic Brown). Kauniissa ja puhtaassa luonnossa mieli ja terveys seestyy ja löytämisen ilo on puhtainta iloa vallaten yhtälailla vanhemman kuin nuorenkin.

Haluttaessa voimme yhdistää kiviaiheiseen jalokivikierrokseen käynnin muissa mielenkiintoisissa paikoissa kuten esimerkiksi historiallisella puolustusasemalla Salpalinjalla. Voimme varata tarvittaessa myös maittavan ruookapaikan aterian tai kahvin merkeissä ryhmällenne.

Jalokivikierrokset ja louhoskäynnit sopivat asiantuntijaoppaamme johdolla yksityisten, perheen tai erikokoisten ryhmien lisäksi hyvin myös yhteisöille, yrityksille ja koululaisille luonnonraikkaana ja viihdyttävänä käyntikohteena kansallisen jalokivemme spektroliitin ja graniitin johtavalle esiintymäalueelle.

Jalokivikierroksia järjestetään huhtikuun alusta aina lumen tuloon asti syksyllä ja erityistilauksesta sen jälkeenkin.

Peruskierros, kesto noin 1 tunti tai sopimuksen mukaisesti:

Kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jatkuu käynnillä spektroliittilouhoksella, jossa voi poimia mukaansa aitoja spektroliitti-jalokiviä. Ei edellytä erityispukeutumista tai erityisjalkineita.
Hinnat alkaen 35 euroa /hlö tai sopimuksen mukaan (sisältää jalokivimuseon käynnin,opastuksen ja jalokivien poiminnan) ryhmän koosta ja kohteista riippuen. 
Ruokailu tai kahvittelu voidaan järjestää erikseen.
Järjestämme kullekin kävijälle tai ryhmälle yksilöllisen käyntiohjelman.

Laaja kierros, kesto  noin 2 tuntia:

-kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jalokivikylästä ja jatkuu käynnillä spektroliittilouhoksella (spektroliitin poiminta) tai Salpalinjalla tai Pätärin talomuseossa (vain la ja su) kiinnostuksen mukaan.  Käynnit eivät edellytä erityispukeutumista tai erityisjalkineita. 

Hinnat alkaen 40 euroa /hlö tai sopimuksen mukaan ryhmän koosta ja kohteista riippuen.
Ruokailu tai kahvittelu voidaan järjestää erikseen.

Järjestämme kullekin kävijälle tai ryhmälle yksilöllisen käyntiohjelman.

HUOM! Päivittäisille suorakäynneille spektroliittien poimintaan voit osallistua myös ilman ennakkovarausta kesäkuun alusta elokuun loppuun jalokivimuseon aukioloaikoina klo 12-15. Liity mukaanlähtö ilman ennakkovarausta Ylämaan jalokivimuseolta klo 12:30 ja 13:30 tai sopimuksen mukaan (puh. 0400 391590) päivittäin muinakin aikoina. Jalokivimuseon osoite: Kivikyläntie 19, 54410 Jalokivikylä, kesto noin 45 minuuttia.  

Jalokivikierrokset, päivittäiset suorakäynnit  ja ryhmävaraukset tiedustelut ja varaukset ympäri vuoden:  eskohamalainen@hotmail.com, puh. 0400 391590, Whatsapp +358 400 391590.

 

 

TEE VARAUS:
Esko Hämäläinen:Jalokivikierrosten ja louhoskäyntien ryhmätilaukset ja sopiminen (ympäri vuoden): 
puh.   +358400 391590, Whatsapp +358400391590  eskohamalainen@hotmail.com