english suomi  

JALOKIVIKIERROS - HAE OMA SPEKTROLIITTISI LOUHOSKÄYNNILLÄ!

Lähde aarteenetsintäretkelle  spektroliittilouhoksille ja poimi omin käsin kauniita spektroliitti-jalokiviä mukaan otettavaksi. Samalla kierroksella voit halutessasi kokea Suomen suurimpiin kuuluvan graniittilouhoksen mahtavat mittasuhteet. Siellä kallioperästä louhitaan kuuluisaa Ylämaan ruskeaa rapakivigraniittia (Baltic Brown). Kauniissa luonnossa mieli seestyy ja löytämisen ilo on puhtainta iloa vallaten yhtälailla vanhemman kuin nuorenkin.

Haluttaessa voimme yhdistää kiviaiheiseen jalokivikierrokseen käynnin muissa mielenkiintoisissa paikoissa kuten esimerkiksi historiallisella puolustusasemalla Salpalinjalla. Voimme varata tarvittaessa myös maittavan riuokapaikan aterian tai kahvin merkeissä ryhmällenne.

Jalokivikierrokset ja louhosretket sopivat yksityisten ryhmien lisäksi hyvin myös yhteisöille, yrityksille ja koululaisille kesäisenä ja viihdyttävänä geomatkailukohteena kansallisen jalokivemme spektroliitin ja graniitin johtavalle esiintymäalueelle.

Jalokivikierroksia järjestetään huhtikuun alusta aina lumen tuloon asti syksyllä ja erityistilauksesta sen jälkeenkin.

Peruskierros, kesto noin 1h tai sovitun mukaisesti:

Kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jatkuu käynnillä spektroliittilouhoksella, jossa voi poimia mukaansa aitoja spektrolitti-jalokiviä. Ei edellytä erityispukeutumista tai jalkineita tai erityisjalkineita
Hinnat alkaen 25 euroa /hlö (sisältää jalokivimuseon käynnin,opastuksen ja jalokivien poiminnan).
Ruokailu tai kahvittelu voidaan järjestää erikseen.
Räätälöimme kullekin ryhmälle aina yksilöllisen käyntiohjelman.

Laaja kierros, kesto  noin 2-3h:

-kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jalokivikylästä ja jatkuu käynnillä spektroliitti- ja/tai  graniittilouhoksilla (spektroliitin poiminta) tai Salpalinjalla kiinnostuksen mukaan.  Käynnit eivät edellytä erityispukeutumista tai erityisjalkineita. 

Hinnat alkaen 30 euroa /hlö ryhmän koosta ja kohteista riippuen.
Ruokailu tai kahvittelu voidaan järjestää erikseen.

Räätälöimme aina kullekin ryhmälle yksilöllisen käyntiohjelman.

 

HUOM! Myös opastetut päivittäiset valmiskäynnit spektroliittilouhokselle yksittäisille henkilöille tai ryhmille  jatkuvat  elokuun loppuun asti, liity mukaanlähtö Ylämaan jalokivimuseo, Kivikyläntie 19, Jalokivikylä, kesto noin 1 tunti. Tiedustelut puh. 0400 391590 tai eskohamalainen@hotmail.com , syksyn valmiskäynneistä tiedotetaan myöhemmin.

Jalokivikierrosten ja ryhmävarausten tilaukset ja sopiminen ryhmälle sopivalla ohjelmalla myös ympäri vuoden: Esko Hämäläinen, puh. 0400 391590, eskohamalainen@hotmail.com

 

 

TEE VARAUS:
Esko Hämäläinen:Jalokivikierrosten ja louhoskäyntien ryhmätilaukset ja sopiminen (ympäri vuoden): 
puh.   0400 391590 eskohamalainen@hotmail.com