english suomi  

JALOKIVIKIERROS, LOUHOSKÄYNNIT        syksyllä 2022 ja vuonna 2023                                         

LÖYDÄ JA POIMI HELPOSTI OMA SPEKTROLIITTISI!

 

Lähde aarteenetsintäretkelle  spektroliittilouhokselle ja poimi omin käsin mukaasi kauniita arvojalokivitasoisia spektroliitteja. Samalla kierroksella voit halutessasi kokea Suomen suurimpiin kuuluvan graniittilouhoksen mahtavat mittasuhteet. Siellä kallioperästä louhitaan kuuluisaa Ylämaan ruskeaa graniittia (Baltic Brown). 

Haluttaessa voimme yhdistää kiviaiheiseen jalokivikierrokseen liittyen käynnin myös muissa mielenkiintoisissa paikoissa kuten esimerkiksi historiallisella puolustusasemalla Salpalinjalla ja Pätärin talo- ja kotiseutumuseossa. Voimme varata tarvittaessa myös maittavan ruokapaikan aterian tai kahvin merkeissä ryhmällenne.

Jalokivikierrokset ja louhoskäynnit asiantuntijaoppaamme johdolla sopivat yksityisten, perheen tai erikokoisten ryhmien lisäksi hyvin myös yhteisöille, yrityksille ja koululaisille luonnonraikkaana ja viihdyttävänä käyntikohteena kansallisen jalokivemme spektroliitin ja graniitin johtavalle esiintymäalueelle.

Jalokivikierroksia ja louhoskäyntejä järjestetään vielä 1.9. - 23.9.2022  päivittäisillä suorakäynneillä tai varauksesta ja samoin vuonna 2023 huhtikuun puolivälistä alkaen aina lumen tuloon asti. 

Kesäaikaiset käynnit 1.6.-30.8.2023 (lukuunottamatta Juhannuksen aikaa 23.6-24.6.2023)

Peruskierros, kesto noin 1 tunti tai sopimuksen mukaan:

Kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jatkuu käynnillä spektroliittilouhoksella, jossa voi poimia mukaansa aitoja spektroliitti jalokiviä. Ei edellytä erityispukeutumista tai erityisjalkineita.
Hinnat alkaen 40 euroa /hlö tai sopimuksen mukaan (sisältää jalokivimuseon käynnin,opastuksen ja jalokivien poiminnan) ryhmän koosta ja kohteista riippuen. 
Ruokailu tai kahvittelu voidaan järjestää erikseen.
Järjestämme kullekin kävijälle tai ryhmälle yksilöllisen käyntiohjelman.

Laaja kierros, kesto  noin 2 tuntia tai sopimuksen mukaan:

Kierros alkaa Jalokivikylän jalokivimuseosta ja jalokivikylästä ja jatkuu käynnillä spektroliittilouhoksella (spektroliitin poiminta) tai Salpalinjalla tai Pätärin talomuseossa (vain la ja su) kiinnostuksen mukaan.  Käynnit eivät edellytä erityispukeutumista tai erityisjalkineita. 

Hinnat alkaen 45 euroa /hlö tai sopimuksen mukaan ryhmän koosta ja kohteista riippuen.
Ruokailu tai kahvittelu voidaan sopia erikseen.

Järjestämme aina kullekin kävijälle tai ryhmälle yksilöllisen käyntiohjelman.

 Päivittäiset suorakäynnit: 

Kesto noin 1 tunti ilman ennakkovarausta suoraan Jalokivimuseolta. Lähtö jalokivimuseolta klo 13 tai varauksesta (puh. 0400 391590) päivittäin muinakin aikoina. Jalokivimuseon osoite: Kivikyläntie 19, 54410 Jalokivikylä, kesto noin 1 tunti.  

Tiedustelut ja varaukset ympäri vuoden:  eskohamalainen@hotmail.com, puh. 0400 391590, Whatsapp +358 400 391590.

 

 

TEE VARAUS:
Esko Hämäläinen:Jalokivikierrosten ja louhoskäyntien ryhmätilaukset ja sopiminen (ympäri vuoden): 
puh.   +358400 391590, Whatsapp +358400391590  eskohamalainen@hotmail.com