english suomi  


Jalokivikierros, aito georetki kivien maailmaan!

Tutustu enemmän kiviin ja kansallisjalokiveemme spektroliittiin!

Opettaja, tuo luokkasi aarteenetsintäretkelle Ylämaalle! Oiva tutustumistapa georetkenä maamme tärkeimmän jalokiven spektroliitin ja suurimman graniittialueen esiintymäalueeseen Löytämisen riemun ja mukaan vietävien jalokivien lisäksi oppilaat ja miksei opettajatkin saavat paljon hyödyllistä tietoa itse näkemällä ja kokemalla. 

Voit muokata luokallesi sopivan jalokivikierros-retkiohjelman seuraavista kohteista: jalokivikylä museoineen (haluttaessa jalokivipajoineen ja myymälöineen), tutustuminen kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin, spektroliittilouhos, Pätärin talomuseo ja Salpalinja näin yhdistäen historian ja maantiedon. Retken aikana voi syödä eväitä jalokivilouhoksen upeissa maisemissa tai käväistä päivän päätteeksi jätskiostoksilla. Ylämaalla on myös mahdollisuus järjestää lapsille edullinen ruokailu.

Opettajalle voimme tarvittaessa koota ”opepaketin”, joka sisältää  mm.

Kiviopas-kirjasen, tietokilpailun pidettäväksi myöhemmin koulussa tai vaikkapa spektroliittia tai brasilialaisia kvartsiryhmän jalokiviä jaettavaksi oppilaiden kesken.

Koululaishinnat alkavat 12 €:sta tai sopimuksen mukaan / oppilas ja määräytyvät oppilaiden lukumäärän sekä valittujen kohteiden mukaan.

Alla rumpuhiottuja brasilialaisia kvartsijalokiviä

 

 

Tiedustelut ja varaukset:

Esko Hämäläinen, ryhmävarausten tilaus ja sopiminen ympäri vuoden:
jalokivikierrosvastaava 
-puh: 0400 391 590
eskohamalainen@hotmail.com

Toimisto:
puh. 0400391590 (kesäaikana 1.6-31.8) Puhelin päivystää myös ympäri vuoden
info@ylamaanjalokivimuseo.fi