english suomi  

Tervetuloa Ylämaan jalokivimuseoyhdistyksen sivuille

Kerromme näillä sivuillamme suomalaiseen jalokivien maailmaan oleellisesti kuuluvista Ylämaan Jalokivimuseosta, Jalokivikylästä, Ylämaan vuosittaisista kansainvälisistä Jalokivi- ja mineraalimessuista sekä Jalokivikierroksista ja spektroliittilouhoskäynneistä. Näiden kaikkien palveluiden pontimena ja innoituksena on ollut kansallinen ja maailmalla tunnetuin arvojalokivemme Spektroliittti - maailman kaunein labradoriittijalokivi!

  

AJANKOHTAISTA:

YLEISÖN PYYNNÖSTÄ!: Päivittäiset suorakäynnit Spektroliittilouhoksella ennakkovarauksella jatkuvat säiden salliessa vielä marraskuussa, katso alempaa LOUHOSKÄYNNIT - JALOKIVIKIERROS

JALOKIVIMESSUT 2022 Seuraavat Jalokivimessumme pidetään 8.-10.7.2022. Messut ovat huikea näytös jalokivien ja korujen maailmasta. Syystäkin messumme ovat maailmalla ehkä tunnetuin maassamme järjestettävä alan tapahtuma. Vakioteemoina ovat jalokivet, mineraalit, meteoriitit ja fossiilit ympäri maailmaa. Kymmenet näytteilleasettajat esittelevät toinen toistaan huikeimpien korujen lisäksi kivestä valmistettuja muitakin ainutlaatuisia käyttö- ja koriste-esineitä. Lasten riemuksi messuilla on jälleen aarteiden hiekkalaatikko, josta löytyy aitoja korukiviä kotiin vietäväksi. Lisää tietoja messuista löytyy Jalokivimessut-sivulta.

JALOKIVIMUSEON AARTEET Ylämaan Jalokivimuseo on todellinen jalokivien ja muiden  luonnonkivien aarreaitta. Kaunis luonnonkivilattia on osa museon näyttelyä, jossa voit tutustua jalokivien koko maailmaan. Museomme vitriineissä näet kullekin kesälle sovitettuja erikoisteemoja. Kohokohtana on kansallisen jalokivemme spektroliitin monipuolinen erikoisnäyttely asiantuntijan opastuksella. Lapsille on jälleen tarjolla muuta jännää kuten ikiaikaisen suosion saavuttanut  aitojen jalo- ja korukivi-aarteiden etsiminen hiekkalaatikosta. 

Jalokivimuseo on avoinna kesäaikaan 1.6. - 31.8. klo 12-15 sekä muina aikoina tilauksesta. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan näillä sivuilla.

Katso lisätietoja jalokivimuseo -sivulta.

LOUHOSKÄYNNIT - JALOKIVIKIERROS 1.6.-31.10.2021 sekä ennakkovarauksella säiden salliessa vielä marraskuussa. Käy poimimassa oma spektroliittisi Suuntaa oma tai ryhmäsi käynti todelliselle aarteenetsintäretkelle Ylämaan jalokivilouhokselle, jossa voit tutustua kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin luontokohteena geomaailmaan. Voit samalla poimia mukaasi oman ja aidon, kauniissa väreissä loistavan spektroliitti-jalokivesi. Järjestämme tilauksesta  jalokivikierroksia ja louhoskäyntejä edullisesti  yksityishenkilöille, perheille ja eri kokoisille ryhmille. Halutessasi voit käydä lisäksi vaikkapa Salpa-aseman puolustuslinjalla, josta spektroliitti aikoinaan löytyi.  Kesäaikana voit osalistua päivittäisille suorakäynneille spektroliittilouhoksella ilman ennakkovarausta kesäkuun alusta elokuun loppuun asti; lähtö jalokivimuseolta, käynti kestää noin tunnin.

Tiedustelut puh. 0400 391590, sähköposti: eskohamalainen@hotmail.com 

Lisää tietoja jalokivikierros-sivulla.

Tiedustelut ja varaukset:

puh. 0400 391590, Whatsapp: +358400391590​  eskohamalainen@hotmail.com                         

Esko Hämäläinen, Ylämaan jalokivimuseoyhdistys ry, puheenjohtaja, Jalokivimessujen johtaja ja Jalokivimuseon & jalokivikierroksen vastaava
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ylämaan jalokivimuseo /
Ylämaan jalokivimuseoyhdistys ry
Osoite: Ylämaan jalokivikylä, Kivikyläntie 19, 54410 Ylämaa (Lappeenranta)
Navigointi: Kivikyläntie 19, 54410 Ylämaa
Jalokivimuseon ja jalokivikierroksen varaukset (ympäri vuoden):
Puh. +358 400 391 590,Whatsapp: +358400391590  
eskohamalainen@hotmail.com